Novákoviny

stránky publicisty Jana A. Nováka

Kniha zázraků

 

lavay1Co se stane, když se lidem znovu zjeví Ježíš? Mahdi? Buddha? Jak zareaguje současný svět? Věřící? Církve? Média? Televizního reportér Dominik Baso se vydává po stopách muže kráčejícího po hladině Vltavy...

 

 

 

Martin Lavay je novinář, spisovatel, milovník bílé čokolády a pampeliškového medu, obdivovatel Boucherovy Diany, malého Bubu a Médi Bédi i hledač Měsíční šachty a Moctezumova ztraceného zrcadla... - a také autorem poutavého thrilleru Kniha zázraků.

 

Kniha překvapuje šokujícím námětem, ale i originálním stylem vyprávění. Už v první kapitole dochází k zázraku, který s nadějí očekává, ale zároveň se ho i bojí většina věřících: lidem se znovu zjevuje Ježíš Kristus. Uprostřed Prahy, u Karlova mostu vstupuje do Vltavy a prochází se po její hladině, jakoby neexistovala gravitace. Vidí ho přitom stovky turistů. Tip dostává i televizní štáb QTV, který se vydává po Ježíšových stopách.

 

Kniha zázraků popisuje minutu po minutě zjevení novodobého mesiáše, ale především mediální bouři, davové šílenství a třeštění, které tato událost vyvolává. Je to příběh s atraktivní zápletkou, mnoha tajemnými neznámými, ale především nečekaným a překvapujícím závěrem.

 

Kniha Zázraků je k dispozici v elektronické podobě, najdete ji zde.

 

Volným pokračováním Knihy zázraků je román Trubač

 

You have no rights to post comments

Ze stejného soudku

 
Joomla Templates: by JoomlaShack