Novákoviny

stránky publicisty Jana A. Nováka

Hledači pokladů z Tachova

tachov1Poklady všeho druhu mezi záhady nepochybně patří, tak jako všechno, co je lidským očím skryté. Není to jen zlato a jiné drahocennosti, jde i o památky na zapomenutou minulost, stopy života našich předků, předměty nesoucí informace, které by bez jejich nalezení a uchování nenávratně podlehly zkáze. Právě hledáním takových věcí – záchranou takových informací – se zabývá Klub hledačů HP Tachov.

 

 

Zajímají vás staré chodby, nálezy z válečných dob i dávných časů, tajemství minulosti, i předměty pohřbené za nejasných okolností pod hladinou vod? Tím vším – ale i mnoha dalšími věcmi (včetně organizace setkávání lidí s těmito zájmy, soutěžemi v hledání, údržbou historických památek atd.) se zabývá tachovský klub. Na jeho webu najdete také informace o detektorech kovů, o hledání pomocí virgule, o historii kraje, příhody z hledání  a mnoho dalších zajímavostí. A samozřejmě také kontakt na klub.

Ve svém znaku má klub vyobrazení z tachovské pečeti pocházející z 15. století. Zkratka HP v názvu klubu má hned několik významů: hledači pokladů, hledači podzemí - a nebo také hledači poznání.

jan

ilustrační foto: Jan A. Novák

 

Komentáře   

-1 #1 hulvath 2014-08-21 19:08
StB mela specialni oddeleni pro hledani pokladu. Po revoluci si estebaci odnaseli domu z nej cele spisy. Nevite neco o tom ? Slo by to prozkoumat a napsat mensi monografii ?
+1 #2 j.a.n. 2014-08-21 21:23
Jak asi bych to mel vedet?

You have no rights to post comments

 
Joomla Templates: by JoomlaShack.com