Novákoviny

stránky publicisty Jana A. Nováka

Pro pamětníky ruské okupace: Petr Novák - Den štěstí

Zase jednou trochu hudby pro pamětníky. Tuhle píseň složil a natočil Petr Novák na rychlo po srpnové okupaci. Kvůli poslední sloce byla rychle zakázaná a deska se v prodejnách ani neohřála. Pak přišla normalizace a zpěvákovi nepohodlná píseň vynesla mnohaletý zákaz činnosti. Je tedy aktuální hned z několika důvodů... 

Komentáře   

+1 #1 Vlasta Šťastný 2013-08-20 10:48
Není to tak úplně pravda. Koncertoval naplno a začátkem normalizace vydal tři LP desky:
- Kolotoč svět
- Modlitba za lásku
- Ve jménu lásky.
Odmlka nastala až po těžké autonehodě, vydal pak LP Kráska a zvíře a Planetu snů.
+1 #2 j.a.n. 2013-08-20 11:24
Vláďo, ono to bylo trochu jinak - bolševik lidi nelikvidoval veřejně: " Svůj jednoznačný postoj prezentoval, a to se vší parádou. Stalo se tak hned v roce 1969 na Bratislavské lyře, kde zazpíval píseň a vyhlásil minutu ticha za Jana Palacha. Petr Novák začal mít potíže. Sice nikdy nedostal oficiální distanc, jen takový tichý. Všichni se ale báli Nováka zvát, aby z toho neměli problémy..."
+1 #3 vladimír šedivý 2014-01-13 21:22
S Petrem jsem osobně mluvil,myslím,ž e to bylo v roce 1979 na koncertě v Jihlavě.Byl tam tehdy podruhé a na otázku,proč nejezdí častěji mi odpověděl:"Víš já bych rád ale oni mě nikde nechtějí a přitom mi nikdo oficiální zákaz nedal."Přátelé, toto jsou opravdu jeho slova a tak mě napadlo již dávno,že tady musel někdo škodit lidem a myslím,ba jsem o tom přesvědčen,že škodí do dnes.Proto jsme na tom tak jak jsme!
+2 #4 j.a.n. 2014-01-14 11:54
Vladimír Šedivý: "Škodí dodnes..." Bohužel máte pravdu. Mentalita moha zdejších lidí je ovšem taková, že se mu tu škodí velmi snadno.

You have no rights to post comments

 
Joomla Tutorial: by JoomlaShack